Prices vintersuppe

Prices vintersuppe

Få opskriften her

Udviklet specielt til Jul i ZOO

Ca. 1,5 liter suppe / 6 pers.

 

Det skal du bruge:

(Alle grøntsager er i renset vægt)

250 g oksebryst, hvor fedtlaget er fjernet. (Andre udskæringer kan bruges, men det er vigtigt, at kødet ikke er alt for magert)

50 g bacon i små tern

150 g løg

13 g hvidløg

90 g gulerødder

75 g bladselleri

100 g røde peberfrugter

200 g faste kartofler (Evt. lidt
mere, hvis man ønsker mere "fyld" i suppen)

200 g flåede, hakkede tomater

7,5 dl vand

50 g Oscars flydende koncentreret hønsebouillon

7,5 g Edelsüss-paprika

2,5 g røget paprika 

1 g cayennepeber

2 g stødt spidskommen

1 g stødt peber

10 g rørsukker

20 g olivenolie

 

Sådan gør du - trin for trin:

Skær oksekødet i mindre tern. Hak løg og hvidløg, skræl gulerødder og selleri og skær det i små tern. Rens peberfrugterne for kerner og skær dem i ganske tynde strimler på ca. 2-3 cm. Skræl kartoflerne og skær dem i mellemstore tern. 

Steg baconet i suppegryden med halvdelen af olivenolien, til det er gyldent, og tag det op og sæt til side. Brun derpå kødet af i det tiloversblevne baconfedt og olie, tag det op og sæt til side. (OBS: Det er vigtigt, at al væske fra kødet får lov til at stege væk, og kødet bruner.)

Tilsæt resten af olivenolien. Sautér løg og hvidløg, til de er klare. Tilsæt gulerødder, bladselleri og rød peber og lad det stege med i nogle minutter, til grønsagerne falder lidt sammen. Kom de to slags paprika, spidskommen og cayennepeber ved og lad det riste med, mens der røres (paprika er slemt til at brænde på). 

Kom bacon og kød tilbage i gryden, tilsæt flåede tomater og bouillon (vand blandet med Oscars koncentrerede hønsefond) og lad suppen simre roligt i ca. 1½ time, eller til kødet er mørt. Kom kartofler i suppen til sidst og lad dem koge med, til de er møre.

Smag til med rørsukker, peber og evt. ekstra salt. Servér suppen rygende varm med en klat cremefraiche og lidt fintklippet purløg på toppen.

Der kan godt udskilles lidt olie, som lægger sig på toppen af suppen. Det er ok. Men hvis man ikke ønsker det, kan man evt. jævne suppen med lidt maizena rørt op i vand. Men det er ikke meningen, at den skal være "tyk."

Velbekomme

James Price