Og vinderen er...

Tusind tak for deltagelsen i vores julekalender-konkurrence 2022. Vi har trukket lod, og den heldige vinder af et gavekort til Odense ZOO på 5.000 kr. blev Havrehedskolen.

Vinderen er kontaktet direkte på mail den 5. januar 2023.

Stort tillykke!

Og vinderen er...

Nye juleeventyr venter!

Vidste du, at der bor nisser i Odense ZOO? Den er god nok. Søskendeparret, Zoofus & Zoofie, har faktisk boet i zoologisk have i flere hundrede år, og de elsker at gå på opdagelse blandt de mange dyr.

I år venter der de to nisser en ny opgave. Der foregår nemlig noget mærkeligt i zoologisk have her op til jul. Men hvad mon det er?

Her kan du blive lidt klogere på ZOOs to kvik-nisser og det eventyr, der venter dem.

Nye juleeventyr venter!

Mød Zoofus & Zoofie

Storesøster Zoofie

Zoofie er den cool storesøster, der ved ALT om dyrene i zoologisk have. Hun er måske lidt gammelklog, men det er kun fordi, hun elsker at fortælle sin lillebror alt det, hun ved. 

Zoofies lange fletning kan gemme på lidt af hvert fra zoologisk have, og i bedste ZOO-stil har hun en grøn nissehue, da hun ved, at det var sådan, de oprindelige nissehuer så ud. Så snart hun sætter en fjer eller knogle fast i huen fra et bestemt dyr, ved hun pludselig alt om det dyr.  

Storesøster Zoofie

Lillebror Zoofus

Zoofus er den eventyrlystne lillebror, som elsker fart over feltet. Han er en fræk, men også en modig nisse, hvilket er meget godt, når de to nisser skal bevæge sig rundt i haven blandt de mange vilde dyr. 

I modsætning til Zoofie har Zoofus en rød nissehue, som oven i købet har en helt særlig nissehue-kvast. Normalt er nisser jo usynlige, men når Zoofus trykker på kvasten, vil han blive synlig for mennesker. 

Lillebror Zoofus

Årets eventyr: Zoofus & Zoofie - og den falske dyrepasser

Endelig er det jul igen, og forude venter et helt nyt juleeventyr for Zoofus & Zoofie.

Og der er fare på færde! En agent-nisse fra NET (Nissernes Efterretningstjeneste) dukker pludselig op for at advare de to ZOO-nisser om, at en katastrofe kommer til at ske i Odense ZOO, og det kommer til at gå ud over dyrene.

Zoofus & Zoofie må straks i gang med at få opklaret, hvad der foregår, så de kan afværge katastrofen og sikre, at dyrene har det godt.

Men hvor skal man starte? Og hvem kan man overhovedet stole på? Pludselig er både havens dyr, dyrepassere, undervisere og sågar nisser under mistanke. Mon de når at opklare mysteriet i tide?

Se med hver dag i december, hvor der kommer et nyt og spændende afsnit fra zoologisk have.

Historien er lavet til børn i alderen 6-12 år, men barnlige sjæle vil også kunne finde glæde i det humoristiske og forunderlige univers – i år med Bodil Jørgensen i rollen som fortæller.

Se dagens afsnit

Hent en gratis Zoofus & Zoofie-julekalender

Tag del i eventyret og følg med i din helt egen julekalender!

Som en gave til alle fynske børn kan du fra 1. november hente din helt egen gratis julekalender i ZOObutikken eller i en af REMA 1000 Fyn-butikkerne.*

Bag hver låge gemmer der sig sjove og spændende illustrationer og selvfølgelig en QR-kode med link til dagens afsnit. 

* Bemærk: Der er kun et begrænset antal, så hent din julekalender i god tid.

Hent din helt egen julekalender

Dans og syng med Zoofus & Zoofie

Zoofus & Zoofie har deres helt egen sang og dans, som de elsker at vise for gæster og dyr i zoologisk have. Heldigvis behøver man ikke at være nisse for at danse og synge med. 

Klik på videoen og lær at danse som Zoofus & Zoofie. 

Dans og syng med Zoofus & Zoofie
Zoofus & Zoofie
Zoofus & Zoofie

Mød Zoofus & Zoofie til 'Jul i ZOO'

Jul i ZOO er tilbage fra den 25. november. Glæd dig til en fortryllende juleoplevelse med masser af hygge, flot lys, juleboder og Zoofus & Zoofie på nye eventyr.

Åbningstider og aktiviteter


Priser og billetter

Billetter til Jul i ZOO koster 195 kroner for voksne og 100 kroner for børn (3-11 år). Børn under 3 år er gratis. 

Køb billetter
Billetter

Årskort

Med årskort til Odense ZOO får du fri entré til 'Jul i ZOO' og havens øvrige events. Vi har åbent året rundt, så besøg haven så tit du har lyst - helt uden at stå i kø. Årskortet giver dig samtidig fordele og rabatter hos en lang række andre attraktioner. 

Køb årskort
Billetter