Zoofus & Zoofie

Zoofus & Zoofie

19. november - 29. december

Mød Odense ZOOs helt egne nisser

Vidste du, at der bor nisser i Odense ZOO? Den er god nok. Søskendeparret, Zoofus & Zoofie, har faktisk boet i zoologisk have i flere hundrede år, og de elsker at gå på opdagelse blandt de mange dyr. Normalt gemmer de sig for havens gæster, men i år har de fået en helt særlig opgave af julemanden, så nu har du måske chancen for at møde dem i virkeligheden!

Zoofus & Zoofie kan opleves udvalgte dage kl. 10-16 - se eventkalender.

Nedenfor kan du blive lidt klogere på de to ZOO-nisser. 

Storesøster Zoofie

Zoofie er den cool storesøster, der ved ALT om dyrene i zoologisk have. Hun er måske lidt gammelklog, men det er kun fordi, hun elsker at fortælle sin lillebror alt det, hun ved. 

Zoofies lange fletning kan gemme på lidt af hvert fra zoologisk have, og i bedste ZOO-stil har hun en grøn nissehue, da hun ved, at det var sådan, de oprindelige nissehuer så ud. Så snart hun sætter en fjer eller knogle fast i huen fra et bestemt dyr, ved hun pludselig alt om det dyr.  

Storesøster Zoofie

Lillebror Zoofus

Zoofus er den eventyrlystne lillebror, som elsker fart over feltet. Han er en fræk, men også modig nisse, hvilket er meget godt, når de to nisser skal bevæge sig rundt i haven blandt de mange vilde dyr. 

I modsætning til Zoofie har Zoofus en rød nissehue, som oven i købet har en helt særlig nissehue-kvast. Normalt er nisser jo usynlige, men når Zoofus trykker sig på siden af hovedet, vil nissehuen begynde at lyse, og Zoofus bliver synlig for dyrepassere og andre mennesker.

Lillebror Zoofus

Opgaven fra Julemanden

Zoofus & Zoofie har fået en særlig og meget vigtig opgave af Julemanden. De skal finde havens rensdyr inden juleaften, så Julemanden kan få hjælp til at bringe de mange gaver ud til alle verdens børn. Det lyder måske som en nem opgave for to ZOO-nisser, men det er lettere sagt end gjort, når der er mange forskellige dyr i zoologisk have. Undervejs bliver Zoofus & Zoofie sat på lidt af en prøve, når de både bliver drillet af lemurerne, spyttet efter af alpakaen og næsten spist af en tiger!

Mon de overhovedet når frem til rensdyrene i tide? 

Hent en gratis Zoofus & Zoofie-julekalender

Som en gave til alle fynske børn kan du fra 1. november hente din helt egen gratis julekalender i ZOObutikken eller i en af REMA 1000 Fyn-butikkerne.*

Kom med på rejsen, når Zoofus & Zoofie går på jagt efter julemandens rensdyr. Bag hver låge gemmer der sig et nyt sjovt og lærerigt afsnit med Zoofus & Zoofie - perfekt til en hyggestund eller som godnatlæsning for hele familien. 

Julekalenderen er skrevet og indtalt af hele Danmarks grødnisse, Flemming Jensen, som er kendt fra Nissebanden.

Historien er skrevet til børn i alderen 6-12 år, men barnlige sjæle vil også kunne finde glæde i Flemming Jensens humoristiske og forunderlige univers. 

* Bemærk: Der er kun et begrænset antal, så hent din julekalender i god tid. 

Hent din helt egen julekalender

Lyt til dagens låge

Findes også på Spotify

Hver dag i december vil vi her på siden uploade dagens afsnit af 'Zoofus & Zoofie - Jagten på julemandens rensdyr'. Er du nysgerrig på, hvad der er i vente, så har vi lagt en lille teaser ud på 1. december, som du kan smuglytte til allerede nu.

Lyt også til Zoofus & Zoofies helt egen julesang 'Julen er for dyr', som nisserne med garanti vil synge og danse til under Jul i ZOO.

Dans og syng med Zoofus & Zoofie

Zoofus & Zoofie har deres helt egen sang og dans, som de elsker at vise for gæster og dyr i zoologisk have. Heldigvis behøver man ikke at være nisse for at danse og synge med. 

Klik på videoen og lær at danse som Zoofus & Zoofie. 

Dans og syng med Zoofus & Zoofie

Siden opdateres løbende...

Jul i Odense ZOO
Jul i Odense ZOO

starter om
, , min, sek